У готуванні кожен намагається досягти успіху, віддаючи перевагу продуктам, які мають гарний вигляд, і коштують розумно.
Орієнтуючись на ці два категорії, багато ігнорують курячі субпродукти, в яких не менше цінності, ніж в чистому м’ясі. Цього разу «Отож» зверне вашу увагу на щось непоказне, але те, що може перевернути ваше уявлення про субпродукти в цілому.
Чому варто їсти курячі шлунки?
1. Натуральний сорбент
У народній медицині курячі шлунки займають почесне місце. Їх використовують при отруєннях та інших проблемах з травленням з тією метою, щоб витягнути токсини з організму і нормалізувати вироблення шлункового соку. Це не тільки дієтична їжа, але і натуральний сорбент. На відміну від дієвих антибіотиків, порошок з сушених курячих шлунків не вбиває мікрофлору кишківника і справляється із завданням без шкоди для організму.
2. Стимулятор росту
Цинк – ось що в курячих шлунках дійсно цінно. Дефіцит цинку в організмі людини призводить до розладу імунної системи, а курячі потрошки містять його як раз в тій кількості, щоб зміцнити її.
Для формування і зміцнення кісткової тканини цинк необхідний, тому курячі шлунки дуже рекомендуємо частіше давати дітям. Робити це можна з перших років життя, починаючи від 1 року.
Також цинк зміцнює нігті та волосся.
3. Засіб, що омолоджує
Високий вміст білка в курячих шлунках забезпечує швидкий обмін речовин, а селен уповільнює процеси старіння і запобігає утворенню пухлин. Селен бере участь в утворенні десятків гормонів і ферментів, і він не менш важливий для роботи щитовидної залози, ніж йод.
Правильний баланс селену в організмі збільшує тривалість життя. Страви з курячих шлунків допоможуть вам залишатися молодими та здоровими довгі роки.
4. Джерело вітамінів
Це незамінний засіб для зимової боротьби з авітамінозом! До того ж курячі шлунки багаті вітаміном B9 – фолієвою кислотою. Вона сприяє швидкій регенерації та поділу клітин, забезпечуючи роботу всіх тканин організму.
У цьому субпродукти містяться: мідь, магній, фосфор, калій, марганець. Курячі шлунки радять вживати тим, хто страждає анемією, через те, що заліза в них більш ніж достатньо.
5. Ліки для нирок
Ми вже говорили про те, що курячі шлунки – натуральний сорбент і добре допомагають роботі нирок. Однак існує особливий спосіб приготування курячих шлунків, який перетворить їх в лікувальний засіб.
Відокремлюють плівку, котра є на курячих шлунках, висушують її та подрібнюють до стану порошку, який і є засобом для розчинення каменів в нирках.
Поширеною помилкою в приготуванні курячих субпродуктів було і залишається незнання того, скільки варити курячі шлунки. Шлунок молодої птиці буде готовий через 40 хвилин, а дорослої або старої – тільки через 2 години. Така велика тривалість готування пояснюється тим, що тканина у шлунків жорстка і її потрібно як слід розм’якшити.
При виборі якісних субпродуктів зверніть увагу на те, що вони повинні бути чистими та блискучими. Курячі шлунки можна варити, тушкувати, а можна смажити й подавати під соусом барбекю з соковитою зеленню. Вживаючи їх в будь-якому вигляді, ви значно поліпшите своє самопочуття.
Поділіться нашою статтею з близькими та бережіть здоров’я! Це зовсім не складно.