Горезвісна англійська скрупульозність здатна перетворити на наукову діяльність абсолютно будь-яке заняття. Навіть таке примітивне, як приготування яєць.
Лаборанти медичного наукового відділення Бірмінгемського університету ретельно вивчили реакції, що відбуваються при приготуванні яєць. Фахівці зробили висновок: воду після варіння яєць виливати не можна!
Властивості води після варіння яєць
Яєчна шкаралупа на 90% складається з карбонату кальцію. Також у ній міститься ще 27 елементів, серед яких фосфор, фтор, мідь, кремній, цинк. При варінні яєць вода насичується іонами кальцію та інших мікроелементів.
Іони кальцію такі мізерно малі, що можуть з легкістю проникати в органічну клітину і виходити з неї. Своєю появою вони запускають в клітині хімічні реакції з синтезом поживних речовин.
Ця властивість води після варіння яєць особливо цінна для квітникарів. В ході спостережень хіміки встановили, що така вода підвищує швидкість набору рослинами зеленої маси в 10 разів! Замочені в воді насінини дають міцні, дружні паростки. Розсада більш стійка до шкідників і хвороб.
Крім безпосередньої стимуляції росту рослин, вода після кипіння яєць допомагає утримувати показники кислотності ґрунту в межах 5,5-6,5 pH. Це важливо, тому що нейтральне середовище забезпечує рослинам оптимальні умови для поглинання поживних речовин.
Як використовувати воду
Після приготування яєць відвар злийте в окрему місткість, а яйця тут же залийте крижаною водою, щоб полегшити відділення шкаралупи. Яєчний відвар остудіть і використовуйте для поливу та обприскування кімнатних рослин протягом доби.
Ви легко визначите рослини з дефіцитом кальцію: листки з сухими кінчиками та коричневими плямами. У таких рослин пагони ростуть повільно, листя дрібне.
Курячі яйця – в прямому сенсі безвідходний продукт. Шкаралупа – натуральне джерело кальцію, а також ефективний новаторський засіб від алергії. А ось мембрани яєчної шкаралупи – допомога при лікуванні захворювань суглобів.
Будемо вдячні, якщо ви поділитеся цікавою статтею!